Meer Asperges
Meer Asperges

Meer Asperges

Asperges uit de HaarlemmermeerAl enkele jaren wordt er vanuit een loods in Lijnden asperges verkocht. De Limburgse familie Heger, die zelf uit Limburg komen, verkopen grotendeels Limburgse asperges maar enige jaren geleden zijn zei begonnen met het kweken van asperges naast hun loods in Lijnden. Niet zonder succes: dit jaar is er zo’n 9 ton asperges van Haarlemmermeerse bodem geoogst.


De exemplaren van eigen veld worden niet afgedekt voor de zon en zijn dus groen. Deze groene asperges hebben een wat krachtigere, kruidigere smaak en zijn iets vitaminerijker. Na het oogsten worden de asperges gewassen, op maat gesneden en gesorteerd naar kwaliteit. Inmiddels weten veel klanten de winkel te vinden, de hele dag door komen de klanten binnen om hier hun asperges te halen, want ze weten dat ze hier “kakelvers” zijn.

De keuze is enorm: zowel witte als groene soorten in allerlei formaten en kwaliteiten. Veel klanten halen de geschilde exemplaren, dat is lekker makkelijk. Meer Asperges heeft een speciale schilmachine voor de asperges aangeschaft, daarmee worden ze optimaal geschild en heeft u nooit meer harde of taaie stukjes aan de asperges.